Zastanawiam się ,który to już jest z kolei klip z samochodem.
Re: Ciekawostka: Dave Gahan i Rent
18-04-2009, 21:49
verybilingual napisał(a):I Feel You jest 100 razy lepsze od Wrong.
Ja uważam, że nawet nie ma skali porównania... Po prostu I FEEL YOU jest ponadczasowe... RENT jest ponadczasowe... A WRONG... jest tylko dobrym nagraniem... Ale jak na 1wszy singiel ze studyjnej płyty DM to bardzo zły wybór. Jest przynajmniej kilka lepszych utworów z SOTU na 1wszy singiel... Dla mnie WRONG na 1 wszy singiel z SOTU to błąd.
No ja też się zgadzam z tą opinią, aczkolwiek Wrong coraz lepiej zaczyna mi brzmieć z każdym przesłuchałem, ale lepsze single by z SOTU były, np. Perfect albo Fragile Tension. A tak w ogóle Wrong doszedł tylko do 24 miejsca w UK.
19-04-2009, 22:21
Verybilingual... Zgadzam się... PERFECT to wg mnie najlepszy song na SOTU, a zarazem byłby świetnym 1wszym singlem. Fragile Tension - nie te aranże...
Polubiłem Wrong, ale do kochania daleko... Teledysk, jak dla mnie zabija jakby muzę."Piła" i "potrącony człowiek", to nie to co mnie kręciło zwykle w machinie DM, ale płyta na poziomie.Wrong lubię bez wideo, które widziałem i nie chce mi się do niego jakoś wracać. Lubie zaś to nawiązanie do starej elektroniki, które słychać na płycie. Dobrze że wciąż tworzą .
Teledysk z samochodem do Wrong pasuje jak najbardziej, co nie zmienia faktu, że teledyski DM z każdym kolejnym są coraz gorsze... Jestem fanką DM od bardzo dawna, ale nowa płyta mnie nie zabiła, a nawet nie zwaliła z nóg, postawili na powrót do korzeni, poniekąd zaskoczyli ale po przesłuchani zostaje pewien niedosyt... Porównanie "Wrong" do "Rent" średnio mi tutaj pasuje, ale skoro Gahan tak twierdzi heh, dla mnie to zupełnie dwa różne klimaty...
23-11-2009, 18:15
Nemesis, ja tak samo myślę o porównaniu RENT do WRONG, co już wcześniej wyraziłem w słowach... Nie wiem, czy Widziałaś teledysk do "Fragile Tension". Teledysk jest wg mnie fatalny...
Mi wogóle nie przypomina "Rent". Oni nagrywają w różnych wagach, obie równie przyjemne: PSB lekkie, taneczne i przyjemne piosenki, a DM, cięższe, mroczniejsze i bardzo industrialne utwory, ale równie przyjemne.
Radziłbym Ci trochę ostrożniej rzucać terminami, o których znaczeniu nie masz zielonego pojęcia. Możesz wykazać na czym polega ów industrial DM? DM już od 20 lat nie nagrali nic industrialnego!