Wszystko co dotyczy Pet Shop Boys
Odpowiedz

Re: 04.09.2013 Ergo Arena po koncercie, wrażenia opinie etc.

07-09-2013, 2:12

Oglądać ten Miracles, niech licznik bije! :)
Ciekawe co to za dziewczyna? chyba dziewczyna na końcu z tym telefonem filmowała - to chyba było w goldencircle?
he he, pamiątka:)

07-09-2013, 10:26

Witam.Niesamowite przeżycie,momentami czułem się jak w bajce.Oprawa wizualna ,idealnie zgrana z muzyką.Szkoda że w całe to wydarzenie wdała się nerwówka związana z powrotem do domu.Ostatni pociąg do Łodzi miałem o 22.10.Zdążyłem dosłownie w ostatniej chwili. 100% WARTO BYŁO !

07-09-2013, 21:50

Trochę jest fanów z łódzkiego, jak jest nas tyle to next time wynajmujemy busa i jedziemy na imprezę ;)

07-09-2013, 23:16

czy to przypadkiem nie część naszej bandy z forum? :mrgreen:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater

07-09-2013, 23:26

Super ten filmik z "Miracles", Piotrze. Masz więcej takich smaczków z koncertu?

08-09-2013, 8:49

Balshoy no może szkoda, że nie zagadałem, tym bardziej, że coś mi w głowie świtało - ktoś z forum pisał, że ma być w takiej koszulce. Co do koszulek to sporo było w Iron Maiden :D oraz Metallica, ja sam chciałem wjechać w Acid Drinkers ale "skurczyła mi się w praniu" ;) Ciekawe czy to przypadek czy pomylili koncerty. :D
Wiewiórka, rodziny nie zabrałem z wielu powodów, środek tygodnia, dzieciaki pierwsze dni w szkole i w praktycznie dwa by im wypadały, żona praca. Ja sam mimo wcześniejszych planów, firma ma kontrakt w Gdańsku myślałem, że będę miał "kilka kroków", to się tak poukładało, że wszystko na razie robimy w Płocku, może za tydzień będzie Gdańsk, pech. Z drugiej strony ruszyłem tyłek, wypad jak za czasów studenckich i to mnie również cieszy, a koncert nabrał jeszcze większej wratości :)
synthesizin jak skręcona kostka? U mnie na szczęście bez ofiar. Fajnie, że "chłopaki" mają tak młodych fanów. Masz rację, ile by nie grali by było za mało :D, a Oiwona ten niedosyt to chyba normalne, ja po Służewcu miałem niedosyt, teraz po Gdańsku też. Mam nadzieję, że jeszcze będzie dane odczuć to po kolejnym koncercie PSB.

08-09-2013, 14:47

Witam serdecznie!
To był mój pierwszy koncert PSB, nie mam zatem skali porównawczej z innymi koncertami, które dali wcześniej. Powiem krótko KONCERT BYŁ SUPER ZAJEFAJNY :) :D ;) mnie normalnie na stare lata(powiedzmy, mam 4 na plecach) chciało się zerwać koszulkę i rzucić chłopakom w podziękowaniu za show, jakie pokazali. 8-) Byłam przekonana, że ludzi będzie niewiele, ale ku mojej radości się pomyliłam. Nie przypuszczałam też, ze spotkam tylu ludzi z mojego miasta. Właśnie serdecznie pozdrawiam wszystkich fanów, a zwłaszcza włocławskich NORBERTA I SYLWIĘ. Nawet mój mąż dał się ponieść tej cudownej,koncertowej atmosferze :lol:
Co do hali, wydała mi się jakby trochę mała na ten show, no i w pewnym momencie szwankował dźwięk. To jedyny minus tego koncertu. Balshoy odezwij się do mnie,jakie wrażenia z koncertu miał Twój syn.Pozdrawiam ;)

08-09-2013, 23:00

uzupełnię nieco swoją wypowiedź, bo wreszcie mam dostęp do normalnego netu

koncert...
podobał mi się, bo jakby miało być inaczej, ale wiem, jak odbierałem i słyszałem inne Ich występy...
nie miałem problemów z rozpoznawaniem utworów, ale tu muzyka dochodziła do trybuny z daleka i nie miała odpowiedniej mocy i wyrazistości;
choć miałem tzw.miejsce siedzące (na stronie trójmiasto są tacy co się burzą, że ktoś cały czas skakał i przeszkadzał mu oglądać występ) nie zająłem go ani na chwilę, cały koncert dygałem przy barierce i klaskałem - tak klaskałem, że następnego dnia aż mnie bolała ręka w lewym nagdarstku ;)
co do publiki ( ktoś nawet to wspomniał, że w tych najbliższych strefach pod sceną były chyba osoby, które nie bardzo znały PSB)...Może czasami było ciemno i nie widziałem wszystkiego dobrze, ale nie widziałem od początku tam wielkiego aplauzu; wręcz przeciwnie, choćby przy Fugitive Neil co najmniej dwa razy próbował poderwać tłum, klaszcząc nad głową i niewiele z tego wychodziło ( i było tak, gdy nie było tych wielkich hiciorów, dlatego na bieżąco komentowałem to - ta sala nie żyje; Ale OK -mądrzejsi mi wytłumaczyli,że tak musi być a ludzie bawią się tylko na tych starych, znanych przebojach)
swoją drogą ...z ostatniej płyty - 4 kawałki, z Elysium - 3;a piosenki z lat 80-tych - 10 - ale nie odczuwałem żadnego dysonasu, bo dla mnie PSB to same przeboje;
jeżeli już, zrobiłbym podmiankę z Very - dałbym Can You Forgive Her?

acidpet masz rację, było tam sporo ludzi, którzy byli na zaproszenia, czyli za darmoszkę, więc łazili...ba, zwróciłem uwagę, że po, powiedzmy zasadniczej części
( a raczej każdy z nas chyba się orientuję, że jest coś takiego, jak bisy; zresztą aplauz dla zespołu jest to też przyjętą forma podziękowania) a były takie ludki z płyty i trybun, co po prostu wyszły uznając, że to już koniec

mój syn był już w Ergo na kilkunastu meczach siatkówki i potwierdza moje słowa,co do nagłośnienia...
zawsze są włączane głośniki, które są zainstalowane u góry, wokół całej hali; nadto nie włączono telebimów a są przecież tam na stałe, one chyba też mają jakieś głośniki ( być może to już jest kwestia techniczna, że nie mogło być to wszystko odpalone, nie wiem)- tego mi brakowało, bo jednak z trybuny nie widać twarzy chłopaków, ale to znowu pewnie jakoś nie mogło być zgrane z tymi wszystkim efektami wizualnymi;
Przyznam się, że podobnie odebrałem to co wyartykułował Stelmi...ale wziąłem to bardziej na śmiech - "samograj" - samo gra... Ich nie ma na scenie a wszystko leci..zresztą, jakby nie patrzeć, mogą pójść drogą Kraftwerku i w dwóch miejscach jednocześnie koncerty, Oni na scenie ( albo Ich manekiny) :)
Skoro mamy świadomość, że ta muza w większości jest odtwarzana, zaprogramowana...
Wstęp świetny, budowanie atmosfery, opada kurtyna, efekty, światła , wizualizacje..to plusy..jeszcze tylko, żeby byli na tej scenie do ostatniego akordu, nawet jeżeli został odtworzony z maszyny
howgh!

09-09-2013, 0:34

synthesizin napisał(a):czy to przypadkiem nie część naszej bandy z forum? :mrgreen:

Chyba Kaśkę rozpoznaję. Pozatym widzę Lady in Red- ale nie wiemy chyba kto to- za to postać przez nią wykreowana ciekawa jest. Po prawej stronie są 2 młode fanki z Rosji - rozmawiałem z nimi przed koncertem i zrobiły se z nami wspólne zdjęcie pod afiszem.

Resztę mojego materiału będzie wrzucał Tomek z kanału Petshopboys.pl jeszcze jest mp3 z dykty - to ma też nasz Ojciec Dyrektor forum, możeby to wrzucić do sćiągnięcia dla członków forum?

09-09-2013, 8:16

synthesizin napisał(a):czy to przypadkiem nie część naszej bandy z forum? :mrgreen:

Lol, moje zdjęcie. Dobrze wiedzieć, że sobie lata po serwisach społecznościowych : P
Odpowiedz