przez jack » 15-08-2013, 12:23
przez jack » 15-08-2013, 12:23 

odd napisał(a):Moje pytanie jest takie. Jak tam z akustyką na ERGO ? Czy ktoś już był tam na jakimś koncercie  i jak ocenia jego organizację.? No i kochani ponieważ dojeżdżam z poza trójmiasta jak z parkowaniem  autktka bo na parkingu przed ERGO jest tylko 700 miejsc postojowych. Czy wiecie ile kosztuje parking i o której najlepiej postawić tam samochód żeby nie odbić się od ściany? I najważniejsze - czy ktoś już wie od której będą wpuszczać na koncert?
A na koniec na jakie utwory liczycie bo na youtube można obejrzeć już koncercik w całości z innych krajów. 

Sam nigdy nie byłem w Ergo na koncercie, ale przyjaciel mi wspomniał, że na Michaelu Buble było bardzo dobrze jeśli chodzi o akustykę, a miał jakąś dalszą trybunę. Kilka osób z grona znajomych było też na Lady Gadze w 2010 r. i nie przypominam sobie uwag odnośnie nagłośnienia.
Nie wiem jak na biletach z innych źródeł, ale na eventimowskim jest podana tylko godzina rozpoczęcia wydarzenia, czyli 20:00. Strzelam, że drzwi do hali nie otworzą się wcześniej niż o 18:30.
Lista utworów na koncertach praktycznie się nie zmienia. Od początku trasy jest sztywny set. Więc koncertu życzeń nie ma co urządzać, za to osoby które nie znają setlisty powinny być zadowolone, bo według mnie dobór utworów jest bardzo fajny. Czasem są wprowadzane maleńkie zmiany, np. ostatnio o czym wspominał Very, zamieniono Invisible na Fluorescent.
05.12.09, Pandemonium @ O2 World, Berlin
19.7.10, Pandemonium @ Brighton Centre, Brighton
18.6.13, Electric @ O2 Arena, London
04.9.13, Electric @ Ergo Arena, Gdańsk
06.9.13, Electric @ Tempelhof, Berlin Festival
13.8.14, Electric @ Forum Karlin, Praha