Muzyka, którą polecacie. Wykonawcy, których warto poznać.
Odpowiedz

Re: Depeche Mode

22-04-2013, 9:10

Ja sobie SOFAD'a też wreszcie kupiłem na record store day :) fajny sklepik odkryłem w Warszawie, właściwie to trzy po sąsiedzku, na Tamce.

Tymczasem Delta - u mnie wciąż numerem jeden jest Angel. Podoba mi się też My Little Universe, który mocno pachnie Radioheadem. Ale to dobrze.

23-04-2013, 15:12

Mam już SOFADa, zaraz mnie czeka spacer i muzyczna uczta zarazem. ;) Pamiętam, że kiedyś w dzieciństwie miałem plakat z Gahanem właśnie w długich włosach. Fajna jest jego biografia, a ktoś z Was czytał już biografię tego drugiego?

29-04-2013, 15:38

Dzisiaj kupiłem coś takiego:
Obrazek

02-05-2013, 16:58

Witam!

Dennis Plauk i Andre Bass "Gwiazdy Sceny: Martin Gore, Depeche Mode" (książka) - biografia jednej z największych osobowości muzyki - od 6 maja w sklepach Lidl, za 34.99 PLN! :D

Facebook.com > Depeche Mode World Tour 2013 - 2014 (m.in. o przygotowaniach i rozpoczynającej się - w najbliższą sobotę - trasie DM) - polecam tę stronkę!

Udanej Majówki! ;)

02-05-2013, 21:12

Czy mogę z góry prosić o nie wklejanie seta? Kto chce to sobie znajdzie ;)

03-05-2013, 23:25

Tymczasem w ramach wyczekiwania, raj dla oczu i uszu :D

03-06-2013, 0:19

Witam!

Od jutra, a właściwie od dziś, w marketach - Biedronka, pojawią się T-shirty* z wizerunkiem Depeche Mode! :D
T-shirt (na samym dole): http://biedronka.pl/oferta/kolekcja_na_lato_0306/

Konkurs: Do wygrania bilet na koncert Depeche Mode (25.07.13, Stadion Narodowy, Warszawa) oraz spotkanie z Zespołem! 8-)
Szczegóły: http://www.biedronka.pl/dm/

* Koszulki z licencją muzyczną za jedyne 19.99 PLN.

Dobranoc!

15-06-2013, 0:01

Rysiek napisał(a):
astiz P- Orridge napisał(a):Bołi-srołi - za przeproszeniem - ale to Depeche Mode stworzyli wokół siebie subkulturę.

Czego niby ma ten argument dowodzić? Jedną z najwyraźniejszych subkultur ma muzyka metalowa. To co, uznajemy, że metal to najlepsze co ludzkość spotkało, a cała reszta to disco polo?

eliks napisał(a):
astiz P- Orridge napisał(a):Bołi-srołi - za przeproszeniem - ale to Depeche Mode stworzyli wokół siebie subkulturę.

Astiz - a Bowie to nie stworzył? Czym innym jest glam rock z początku lat 70.?

Dyskusja jałowa o wyższości jabłek nad pomarańczami...

Kochani, czy Wy potraficie czytać ze zrozumieniem?

Jasne, muzyka metalowa jest jedną z najważniejszych subkultur skupiających wokół siebie setki kapel wykonujących tenże gatunek.

Fakt, Bowie położył podwaliny pod glam rocka i nową falę - od siebie mogę dorzucić: Sex Pistols stworzyli punk rock, a Throbbing Gristle kulturę rocka industrialnego.
Metal, industrial, punk... to są subkultury skupiające się na konkretnych gatunkach muzycznych wykonywanych przez setki zespołów / artystów, nie zaś na jednym konkretnym zespole, jak jest w przypadku Depeche Mode.
Subkultura Depeszy opiera się właśnie na tylko TYM jednym zespole, nie na gatunkach. A tego nie dokonał nikt poza DM.

15-06-2013, 0:22

są też petheads...fani takiego niszowego duetu ;)

ale DM i cala otoczka to faktycznie coś szczególnego

11-07-2013, 22:15

Nikogo na forum... a za 20 minut koncert DM na żywo :x

http://liveweb.arte.tv/fr/video/Depeche ... _BBK_Live/

Ciekawe czy zadziała :?:

Działa pięknie! Właśnie mieli awarię nagłośnienia. :lol: , ale dają radę. ;)
Odpowiedz