FIFA World Cup - RPA 2010 - Mistrzostwa wielkich niespodzianek!
Piłkarze z Korei Północnej, mają znacznie trudniejszą sytuację społeczno-polityczną niż My/Nasi przed 1989 rokiem, a mimo to... gdyby doszło (dziś) do pojedynku: Polska - Korea Północna... wynik meczu (mój typ): 0:3
coś pięknego! o to właśnie chodzi w piłce; dlatego jest tak porywająca! Szwajcarzy "pyknęli" Hiszpanów, choć ci wychodzili z siebie i mieli też bardzo dobre okazje... Helwewci zagrali i to jak! a ta akcja, gdy padła bramka...ile to zależy jednak od szczęścia... ale nasz "znajomy" sędzia z Anglii to jest jednak irytujący. robi się ciekawie a będzie jeszcze lepiej
Spokojnie, Hiszpania jeszcze wyjdzie z grupy i bedzie bardzo mocna w pozniejszych fazach. Taka wtopa w pierwszym meczu tylko ich wzmocni. Mam nadzieje ze z tej grupy wyjdzie jeszcze Chile. Jutro trzymam mocno kciuki za Meksyk w pojedynku z Francja!
Wczoraj wreszcie poczułem emocje podczas tego mundialu. Hiszpanie trochę skomplikowali sobie sytuację, gdyż możliwa jest taka sytuacja, że 3 drużyny będą miały po 6 punktów (zgodnie ograją Honduras). Wówczas będzie liczyła się różnica bramek. Oczywiście to tylko teoria. Urugwaj solidnie, niestety za dużo indywidualnych prób strzałów - nie zawsze dobrze przygotowanych.
Typy na dzisiaj: Francja 2 - 1 Meksyk Argentyna 2 - 1 Korea Południowa Grecja 1 - 2 Nigeria
Mam nadzieję, że Chile pokona Hiszpanię, a przynajmniej z nią zremisuje. Wtedy wyjdzie moja ukochana Szwajcaria. Powinna pokonać Honduras i mieć 6 pkt. To wystarczy. Nie znoszę Hiszpanii!