Wszystko co dotyczy Pet Shop Boys
Zablokowany

Re: 04.09.2013 Ergo Arena (Gdańsk)

21-06-2013, 12:53

Marta napisał(a):Wypraszam sobie! Nie czuję się pazerną ani zdesperowaną fanką kupując bilet na DC.

Napisałem, że pazerność płynie ze strony organizatorów a nie fanów. Proszę czytać ze zrozumieniem. Jeśli chodzi o tę desperację to OK, przepraszam, każdy ma prawo kupić bilet taki jaki chce. Niemniej jednak o czym już była mowa, wydawanie dodatkowych 100 złotych na bilet do strefy, która prawdopodobnie będzie "zintegrowana" z Golden Circle (czyli ktoś kto ma bilet za 350 złotych być może będzie miał tuż obok siebie, ramię w ramię, osobę która kupiła bilet za 250 złotych), jest czymś, mówiąc najdelikatniej jak potrafię, nad czym warto się dogłębnie zastanowić.

21-06-2013, 13:51

No ale to jest kwestia tego jak organizatorzy podzielą strefy! Nie można pisać, że ktoś jest zdesperowany czy niespełna rozumu, bo kupił taki bilet w momencie, gdy był zapewniany, że to inna strefa, a potem się okazało inaczej. To jest po prostu oszustwo. Ja myślę, że Marta powinna ubiegać się o zwrot 100 zł, jeśli nie będzie jej satysfakcjonowało "early entrance" a kupowała z nadzieją na osobną strefę (ew. wymiana biletów). Oczywiście może mają jakieś regulaminowe kruczki, aby uniknąć takich sytuacji, no ale nie czytałem, wiec nie wiem....na razie ;) Powtarzam - ja kupię bilet za 350, jeśli będę miał pewność, że to oddzielna strefa, ta najbliższa scenie. Proste.

21-06-2013, 14:34

no proszę, jak organizator może namieszać...skoro może wyniknąć cyrk ze strefami
to nie tylko kwestia, jaki kto chce kupić bilet, ale na jaki go w tym momencie stać;
(a 500 ziko w moim przypadku to nawet dla młodego na podręczniki do szkoły nie starczy)
słyszeliście pewnie o prostestach fanów DM...
http://www.eska.pl/news/koncerty_2013_p ... ideo/81300

21-06-2013, 20:32

Reklama Bon Jovi w Gdańsku: http://bi.gazeta.pl/im/31/df/d7/z14147377AA.jpg
Organizator ten sam. Myślę, że w lipcu/sierpniu możemy się spodziewać na ulicach takich reklamowych kolosów z PSB.

22-06-2013, 21:58

Właśnie dzisiaj kupiłem bilet do Diamond Circle. Czy warto było wydać trochę więcej? To się okaże, ale jestem pozytywnie nastawiony i myślę że warto było. :D

22-06-2013, 23:04

Zastanawiam się na jaki sektor kupić bilety? :roll: Wybieram się z grupką pięciu osób i nie wszyscy są tak zapalonymi fanami PSB i nie wszyscy mają wypchane portfele, aby kupić bilety na Diamond Circle, gdzie ewentualnie ja mógłbym kupić. :mrgreen:
Z drugiej strony chyba jestem "za stary" na stanie 2 godz. lub dłużej przed sceną. Stojąc na koncertach Helloween, Gamma Ray, czy Tarji Turunen w pewnym momencie chciałem po prostu w końcu usiąść i czekałem końca koncertu. Natomiast będąc na koncertach Depeche Mode, czy Marka Knopflera - siedząc oglądało się koncert rewelacyjnie.
Hala Ergo Arena jest mniejsza niż Atlas Arena. W Ergo Arena odległość z trybun do sceny jest o wiele mniejsza niż w Atlas Arenie. Także myślę że spokojnie z trybun rozpoznam twarz Neila Tennanta. :lol: Rozważam kupno biletów za 190 zł. Chyba, że jeszcze moi znajomi rzucą inną propozycję. :o

22-06-2013, 23:14

Kto pod sceną staje, temu Pan Bóg daje.

23-06-2013, 13:00

W przypadku tej konkretnie trasy trybuna naprawdę nie jest złą opcją wbrew pozorom. Efekty świetlne miażdżą gdy ma się widok na całą halę.
Ale żeby dojrzeć przez te lasery zespół musisz mieć takie okulary jakie Twój avatar :P

23-06-2013, 18:06

siedzieć, gdy występują PSB czy DM? ...jeszcze nie siedziałem na ich koncertach
gorzej, że na trybunie będę jakoby zmuszony do "klapnięcia" bo komuś może będą przeszkadzać moje reakcje...

23-06-2013, 18:25

"Ale żeby dojrzeć przez te lasery zespół musisz mieć takie okulary jakie Twój avatar"

Niech mnie ktoś oświeci o co chodzi bo zgłupiałem. Ten fragment z mojego poprzedniego wpisu został tak jakby dopisany przez kogoś. O co chodzi? :? Zgaduję że ktoś z administracji kliknął "edytuj" w moim poście zamiast dodać własną wypowiedź :ugeek:

Odnośnie trybuny to zgadzam się, że z zabawą jest pewien "problem", bo może to przeszkadzać tym wszystkim co zapuścili korzenie na siedzeniach. W Londynie mimo to wstałem i zacząłem się bawić, później kolejne osoby, aż w końcu 90% sektora tańczyło. Było fantastycznie. Choć oczywiście w Gdańsku biorę stojący.
Zablokowany